Pajari, Helbe

Gatuadress
Korpo
Konstart Konsthantverk, Textilkonst
Allmänt

Textilkonstnär
Välkommen till ateljé Vernum: www.vernum.fi

Övrig information

Välkommen på besök!

Jag har min ateljé i Korpo Kyrkby. Mina tankar stimuleras av kultur och det sociala i livet. Som formgivare och konstnär uttrycker jag mig levande. Binder min konst med traditionen och förnyar den. Med känsla skapas unika textilier och korta textilserier. Som designer försöker jag skapa föremål som innehåller upplevelser och stimulerar betraktarens tankar och sinnen. Jag hoppas att min konst lockar och utmanar till diskussion och till nya tolkningar.

På mina hemsidor hittar ni klassiska dopdräkter med tradition av utvalda naturmaterial samt handbroderade detaljer och fina spetsar.

En unik kollektion till sista resans Paradissvepningar av naturmaterial, som linne, silke, bommull och blandningar av dessa.

Kyrkotextilier tillverkas på uppdrag. I ateljén finns fem specialvävstolar (3 damastvävstolar och 2 harneskvävstolar) som möjlig gör avancerad vävning; invävda mönster på tyget i olika vävtekniker. Det mest intressanta i arbetet är dialogen, med beställaren, om det teologiska och estetiska i kyrkotextilier. Kyrkotextilier tillverkas för flera års bruk och de måste kännas bekväma att bära. Därför vävs de med hög kvalité av bästa material.

Matrona-kollektionens pläder presenterar det Nordiska kulturarvet. Mönstret på pläden är en historisk berättelse om nordens förflutna tid. Hur människor levde förr och hur trosföreställningar påverkade deras liv och framgång. Textilierna tilltalar och kommunicerar
med åskådaren.

Konsultering och handledning i produktutveckling på uppdrag och föreläsning i textilkonst och i produktutveckling.

Välkommen till mina hemsidor www.vernum.fi

Är du yrkesverksam konstnär eller konsthantverkare, bosatt eller verksam i Åbo skärgård?

Skicka  in uppgifter om dej (se kontakt), så kommer du med i konstnärsregistret. Du behöver bara skicka in de uppgifter du vill ha med:

Namn, hemadress, telefonnummer, e-postadress
länkar till hemsidor mm
Konstart
1-5 bilder
En kort presentationstext