Pyykönen, Pekka

Gatuadress Punttistentie 62
23310 Taivassalo
Konstart Konstindustri/formgivning, Skulptur
Allmänt tfn +358 (0)45 675 0292
pekkatapio(at)hotmail.com
www.rannveig.fi
Skulptör, formgivare
Övrig information Jag jobbar både med bildkonst och med formgivning. Egentligen har den största delen av min konstnärliga verksamhet skett på Island. I Finland har jag koncentrerat mig mera på att fundera på och bygga möbler och andra nyttoföremål.

Jag förändrade mitt liv ganska så radikalt redan för tjugo år sedan då jag lämnade min tjänst i Flygvapnet och började studera vid Kuopio Designakademi. Det kändes som att livet förflöt enkelt och lätt. Senare märkte jag att det inte går att försörja sig inom branschen om man inte nätverkar verkligt effektivt och rör sig i kretsarna. Sådant är svårt för mig.

Jag utbildade mig till skulptör på Island och märkte att bildkonsten ger en ännu sämre utkomst än formgivning. Det är alltså frågan om någonting annat. Kanske det där andra är friheten att tänka på saker på ett mycket annorlunda sätt än andra, eller att låta bli att tänka. Ibland får man gåshud när man upplever ett ögonblick av plötslig insikt och känner att man har hittat någonting helt otroligt fint. Och dessutom är det garanterat svaret på ett problem som man har funderat länge på. Det är fint.

Är du yrkesverksam konstnär eller konsthantverkare, bosatt eller verksam i Åbo skärgård?

Skicka  in uppgifter om dej (se kontakt), så kommer du med i konstnärsregistret. Du behöver bara skicka in de uppgifter du vill ha med:

Namn, hemadress, telefonnummer, e-postadress
länkar till hemsidor mm
Konstart
1-5 bilder
En kort presentationstext