Pajari, Helbe

Katuosoite
Korpo
Taidemuoto Taidekäsityö, Tekstiilitaide
Yleistä

Tekstiilitaiteilija
Tervetuloa ateljee Vernumiin: www.vernum.fi

Lisätietoa

Tervetuloa vierailulle!

Ateljeeni sijaitsee Korppoon kirkonkylässä. Ajatukseni saavat vaikutteita kulttuurista ja ihmisten välisestä sosiaalisesta elämästä. Muotoilijana ja taiteilijana ilmaisuni on saanut vaikutteita historian pitkästä perspektiivistä. Tuottaminen sitoutuu traditioon ja sen uudistamiseen. Uniikit tekstiilit ja lyhyet tekstiilisarjat syntyvät tunteella. Suunnittelijana yritän valmistaa tuotteita, jotka sisältävät elämyksiä ja stimuloivat katsojan ajatuksia ja aisteja. Toivon, että taiteeni houkuttelee ja haastaa keskusteluun ja uusiin tulkintoihin.

Kotisivuiltani löydätte klassisia kastepukuja, jotka seuraavat traditiota. Huolella valitut luonnonmateriaalit, käsin kirjotut yksityiskohdat ja hienot pitsit viimeistelevät tuotteet.

Ainutlaatuinen kokoelma viimeisen matkan matkavaatteista, Paratiisipuvuista on valmistettu luonnonmateriaaleista kuten pellavasta, silkistä, puuvillasta ja niiden sekoitteista.

Tilaustyönä teen kirkkotekstiilien suunnittelua ja valmistusta. Ateljeessa olevat viidet erikoiskangaspuut (3 damastikangaspuut ja 2 harneskkangaspuut) mahdollistavat monipuolisen kudonnan; voin erilaisin kudontatekniikoin kutoa moniosaisia kuvioita kankaan pinnalle. Mielenkiintoisinta kirkkotekstiilien suunnittelutyössä on tilaajan kanssa käytävä dialogi kirkkotekstiilien teologisista sekä esteettisistä tehtävistä. Kirkkotekstiilit valmistetaan pitkäaikaiseen käyttöön, sen vuoksi niiden täytyy olla kestäviä ja tuntua miellyttäviltä käytössä, siksi ne kudotaan ammattitaidolla parhaista materiaaleista.

Matrona-kokoelman huovat esittelevät Pohjolan kulttuuriperintöä. Tekstiilissä oleva kuvio kertoo pohjoisen menneisyydestä. Siitä, miten ihmiset elivät ennen ja minkälaisia elämänkäsityksiä heillä oli, vaikutti heidän elämäänsä ja menestymiseensä. Tekstiilien kuvat kertovat tarinan, ne kommunikoivat ja puhuttelevat katsojaa.

Toimin tilauksesta konsulttina ja ohjaajana tuotekehitystehtävissä. Pidän luentoja tekstiilitaiteesta ja tuotekehityksestä.

Tervetuloa kotisivuilleni www.vernum.fi