Pyykönen, Pekka

Katuosoite Punttistentie 62
23310 Taivassalo
Taidemuoto Kuvanveisto, Taideteollisuus/muotoilu
Yleistä puh. +358 (0)45 675 0292
pekkatapio(at)hotmail.com
www.rannveig.fi
Kuvanveistäjä, muotoilija
Lisätietoa Työskentelen sekä kuvataiteen että muotoilun parissa. Oikeastaan suurin osa taiteellisesta toiminnastani on tapahtunut Islannissa. Suomessa olen keskittynyt enemmän huonekalujen ja muiden hyötyesineiden miettimiseen sekä niiden rakentamiseen.

Olen muuttanut elämääni jo parikymmentä vuotta sitten aika radikaalisti, kun jäin pois Ilmavoimien palveluksesta ja ryhdyin opiskelemaan muotoilua Kuopion Muotoiluakatemiassa. Elämä tuntui sujuvan leppoisasti. Myöhemmin huomasin, että ala ei elätä, jollei verkostoidu todella tehokkaasti ja ole piireissä. Sellainen on minulle vaikeata.

Opiskelin kuvanveistäjäksi Islannissa ja huomasin, että kuvataide elättää vielä vähemmän kuin muotoilu. Kyse on siis jostain muusta. Ehkäpä sitä muuta on vapaus ajatella asioista hyvinkin eri tavoin kuin muut tai olla ajattelematta. Joskus tulee iho kananlihalle, kun tuntee välähdyksenomainen hetki ja tuntee keksineensä jotain aivan uskomattoman hienoa. Lisäksi on aivan varma, että siinä on ratkaisu pitkään mietittyyn ongelmaan. Se on hienoa.